July 26, 2006

Cerita

Masa tengah meeting Penyelaras Kelab dan Persatuan Ko-Kurikulum tadi sorang kawan tegur aku sebab aku keluarkan kamera. "Hati hati sket ngan Mazudi ni, nanti esok gambar kau keluar kat internet". Bila meeting dekat nak abis dia datang kat aku bertanya, "Apa citer kau nak tulis kat blog kau hari ni? Caner ko boleh ada idea nak cerita eek?"

Teringat aku kat satu kawan. Dia orang IT, ngajo kat kolej IT dan berjiwa IT. Dia ni kira tempat aku rujuk bila coding script aku huru hara. Bagi orang IT ni, blogging tu kira dia punya lifestyle kot.
Cerita ni berlaku sebulan lepas.

Geek: Aku takder blog.
Aku : Ok.
Geek : Tadi aku dapat satu resume mamat ni, apply kijer kat kolej aku. Budak IT gak.
Aku: Ok.
Geek : Aku search kat google, dan terjumpa la blog dia kat myspace.
Aku : Ok.
Geek : Kau tahu apa. Dia suka clubbing. Hampir semua bar dan club kat KK ni dia tahu. Pastu ada jugak gambar dia yang tengah enjoy ngan awek. Macam macam jenis awek dan ramai pulak tu.
Aku : Ok

Dua minggu lepas, sambil makan goreng pisang kat Likas.

Geek : Aku dah interview budak tu.
Aku : Ok
Geek : Nampak baik dan pandai pulak.
Aku : Ok
Geek : Hari isnin ni dia start kijer.
Aku : Hmm...

Kan dah dapat satu lagi cerita.

9 comments:

blackpurple said...

Lepas ni aku nak cuba gogglekan nama kau pulak...ha ha...

Rontol said...

ok...hahaha :p
wei korang ape yahoo id?? msn ke ehehe xnk exchange link ke

cuaca said...

Aktiviti di luar sekadar untuk mengembirakan dikala kita penat dengan kerja....

MaNiQ KaYaNgaN said...

hehehe.. tue yang paling takot sebenarnya.. kalo2 aktiviti luar jadi perhatian

Lan Rambai said...

apa url blog budak tu hahaha.. nak tgk myspace oang yg suka clubbing ni...

Mazudi said...

B.P : Aku tak pakai MySpace. Google pun tak kluar.

rontol : ok. mohdbratt@yahoo.com

cuaca: Setuju. Tapi jangan sampai kantol.

maniq K : Sindri mau ingat la beb.

Lan : Biarlah Rahsia. Google la sendiri.

weAr said...

search ur yahoo id.jumpak gmbr jer.. :)

iejal said...

Tajuk untuk cerita ini adalah "OK"

Mazudi said...

weAr : Hihi.. :)
iejal : OK.