November 7, 2006

Teamwork


A

Aku :
Kenapa minggu lepas saya masuk kelas satu orang pun tak datang?

Student:
Mood raya incik. Kami pun ramai yang kat kampung lagi time tu.

Aku:
Jadi dah berpakat la semua tak datang kelas hari tu. Korang punya teamwork memang best laa.

B

Aku:
Mana proposal project yang saya suruh hantar hari tu?

Student :
Ada sikit lagi incik. Bajet projek macam sangkut lagi ni.

Aku:
Dari sebelum puasa lagi saya suruh buat. Takleh nak siap lagi ker. Lagipun bukan buat individu, dalam group.

Student:
Masalahnyer incik, bukan saya yang buat pasal bajet, orang lain yang buat.

Aku:
Esok satu team semua datang jumpa saya. Kita diskas lagi pasal ni.

Dorang ni kan, kalau bab nak kensel kelas ker apa ker, teamwork cukup baik. Tapi kalau pasal kijer, orang ni cakap yg tu tak buat kijer, orang tu tunjuk orang ni tak kasi siap. Malas aku.

17 comments:

MaNiQ KaYaNgaN said...

mukakkaka.. hebat gak penangan teamwork erkk.. teringat zaman sekolah dulu aku pon sama.. siap jadi tukang hasut member2 tak yah datang kelas tambahan.. muahhaha..!!

debikdebuk said...

aku tengok gambar tu macam gambar nak buat kuih raya je. Ternyata aku silap...

Mazudi said...

zac,
Penghasut rupanya dulu dulu eek.

debik,
Bukan. Bukan kuih raya.

Aku Bukan Bidadari said...

cikgu...apsal jahat sangat budak2 ni..sunatkan sekali lagi ar..marah ar kuat2 iskk..piat tinger diaorang tu degil bukan main..

~~Aku Bukan Bidadari~~

cuaca said...

Team work nih ada kebaikan dan ada keburukan....

kingbinjai said...

ko gertak skit dorang tu. "saya failkan awak semua!" geremti dorang buat keje lepas tu

nieys said...

Muahaha.. bijak-bijak belaka budak-budak ni...

Alex Lacey said...

memang dorang ni....akak pun selalu terkena bab2 teamwork ni...agaknya sbb dulu kita pun cam tu ke?

me! said...

kalo time belajar dulu, suka grup ngan budak pompuan sebab dorang rajin...budak lakipun rajin gak, tapi kena carik yang pakai spek mata tebal,24jam kemeja berkolar, rambut sikat tepi versi minyak jamilah...

razlizahazleen said...

saya setujuk ngan debikdebuk..igtkan tgh buat kuih raya..(mood raya tak abeh lagi)

Mazudi said...

Tiara,
Hihi... aku seorang cikgu yg baik.

cuaca,
setuju. Dan biasanyer kalau untuk mender tak berpekdah tu, baiiik jer dia org nyer teamwork.

binjai,
Bukan reti bahse ni sesetengahnya ni. "Failkan" tu pun bukan ada yg tau makna tu. Hahah.

nieys,
Bijak ker?

kak wan,
Agaknya la eek.

me!,
Nerd. Hahah.

LizaLeen,
Yer ker. Macam buat kuih eek. Ha'aa la, sorang tu cam tengah tumbuk cabai plak.

weAr said...

srius gmbr tu cam tgh men masak²..
teamwork..kena tgk keje gak kot..

Titicaca said...

ko ni baik sangat laa...ganas sikit cam naga..hehehehhe...

Mazudi said...

wear,
Hihi. Itu gambar budak tengah buat sand casting laa.

titicaca,
Nak wat caner, dah memang aku dilahirkan sebagai seorang yg baik hati.

Aku Bukan Bidadari said...

waaa..cantikdah blog cikgu nih.. waaaa waaaa (sambil ternganga)

PB said...

tu baru ngajor budok hok baru lepas spm..
kalu ngajor orghe tuo hok sepuluh tahun abih spw, lagi kuat 'teamwork'nya...

kalu bab cancel kelas, pantang sebut..SETUJU ajaaa.....

LediAgli said...

rase macam diri aku je dulu.. teamwork paleng rapat sekali ialah bila share nota, walaupon kelas sebulan sekali pergi.. tapi nota yang ditulis time kelas, pinjam dari klasmate, potostat siap binding.. satu geng ada binding photocopy with the same handwriting notes.