November 21, 2006

Peluang


Dia :
Hello. Sibuk ker? Nak mintak tolong ni.

Aku:
Tak sibuk. Naper.

Dia:
Minyak kereta abis la. Tolong hantar minyak. Aku kat depan pasar ni.

Aku:
Haha. Jap aku sampai.

Lima belas minit kemudian.
Aku sampai dengan petrol dan potostat keratan akhbar pasal pil jimat minyak.
Selepas isi petrol, aku bagi keratan akhbar.

Dia:
Waa... kena dengan masa dan situasi ni. Order la untuk aku satu papan.

Aku:
Ok. Minggu depan bila sampai aku kasik tau.

Aku tak ambik kesempatan kan?
Kalau aku tak jual pil jimat minyak pun, aku hantar jugak petrol tu.

26 comments:

MaNiQ KaYaNgaN said...

Wah langkah pertama sudah bermula.. hohoho.. Boleh diteruskan tue.. aku pon nak gak pil jimat minyak.. hehehe..!!

blackpurple said...

Kereta pun makan pil vitamin ke..? hahaha..

hayad said...

wah,dah start bisnes..bgs2, trskan bro.. :)

nnt dah keje, ku nak jd ejen gak la, bawah en mazudi..boley?hehe

mamarisyia said...

BAGUS KE PIL TU??

ad3ck said...

nih bukan ambil kesempatan. nih bijak mengambil peluang..:)

pil jimat minyak tuh camner?

nieys said...

akhirnya.. berjaya juga awak mulakan bisnes pil ni.. :)

weAr said...

wat online lak..

debik said...

err... berapa harga pil tu? Eh... pil apa ni???? sori,sori...aku tersalah pil...

13may said...

wah! teknik pemasaran yg hebat:D
btw, sempoi ka pil tuh???

LediAgli said...

baguih la.. setat cepat.. orang len dah kaya raya sat gi kamu masey menunggu gaji lagi.. hehe

nagacute said...

wa wa wa.. hebat.. pandai ek carik prospek... semoga berjaya..

harus introduce pd mereka2 yg selalu travelling jauh... mst sng angkat.. hehehe..

tp, pil ni xde side effect ke...? tu yg takot try benda2 cmtu.. kang rosak lak enjin ke apa ke... kuar lg RM.. mampos... nk bajet jdnya overbajet lak..

Mazudi said...

Iklan dulu,
Untuk mereka mereka yg berminat dengan projek ni, bolehlah melayari laman web mygh2u.com untuk maklumat lanjut atau dynotab.com untuk teknikal info.

Terima kasih.

zac,
hihi... boleh boleh. Berapa nak?

bp,
Ha'aa la. Ni pun macam vitamin la ni.

hayad,
ok. Nanti aku dah jual 10 papan, pastu aku jadi ahli, pastu ko leh join bawah aku.

MR,
Bagus. Dah try dah. Memang ok laa. :)

ad3ck,
haa... kena beli la baru leh tau. Surf kat site kat atas.

nieys,
Tak tau berapa lama boleh bertahan ni.

wear,
Tengah dipertimbangkan la ni.

debik,
satu pack tu ada 6 biji, harga sebiji sebiji rm5. Kalau harga pasaran, satu pack tu rm29, kalau beli ngan aku rm26 utk masa yg terhad. haha

13may,
Macam sempoi jugak.

lediagli,
ni la ni nak try try ni.

nagacute,
Drebar bas boleh kot eek.

me! said...

tapi kalo nak tunggu orang habis minyak, baru nak bagi promotion...
camana erk?

kasutVINCCI said...

lagu mano la rupo bentuk pil jimat minyok tu. Buat la en3. Mana la tau boleh kembangkan bisnes. Boleh tumpang sekaki. Hehehehehe

Am said...

2 dalam satu hehehe, macam ni sesiapa yang terhabis minyak tu boleh telefon mazudi hehehe

Sikenit Comel-AminBakish said...

eh... tak amik kesempatanlah... :D

yani said...

boleh pakai ke tu.. jadi ke?..

kingbinjai said...

tak cuba tak tahu kan?

kemat said...

sambil menyelam minum air, tapi pastikan air tu bersih, sungai dan laut kita tercemar sekarang nie

zino said...

kira mengambil peluang .. tapi macam ambil kesempatan juga lah.. hehe

salam kenal..

kimi said...

zudi.. aku dah try pil tu.. memang ok jimat jugak lah.. tapi ada masa dia tak jimat langsung.
aku dah try masa balik raya baru ni.

Mazudi said...

me!,
tak yah tunggu org abis minyak, promote jer kat sapa sapa yg pakai keter. Jadi ejen eek.hihi

kv,
Cam pil la. Camana eek nak cakap. kaler dia cam cekelat. nanti la tempek gambor.

am,
bole.bole. Hihi

sikenit,
tak kan? :)

yani,
saya pun baru try sebiji. Sampai hari ni tak abis abis lagi minyak. huhu.

Binjai,
Cuba la satu beb.

kemat,
Tak. Pil ni bukan untuk air, untuk disel atau petrol jer.

zino,
Tu yg aku takut tu. Nanti pasni member tak nak dah suh aku hantar petrol kalau habis minyak tengah jalan.

kimi,
ko memang advance aar.

lanrambai said...

ishkk.. susah betul aku nak letak komen kat blog yg pakai beta macam blog ko ni...

jimat berapa banyak pakai pil tu?

cuaca said...

Raya tahun depan hang bawa balik tawau ok....

zwitterion said...

itu pelanggan pertama ke?..bisnes berjaya dilancarkan..syabas

mazudi said...

Rambai,
Orang semua dah tukar gi beta la. Aku pun mengikut jer.
Harap maaf diatas segala kesulitan.
Mender tu kasik jimat minyak 20%.

cuaca,
Raya tahun depan? Lama nya.

zwitteron,
bisnes pertama yg aku promote dengan cara cenggini.