September 5, 2006

Pangkat


Away...
Originally uploaded by mazudi.

Aku bercerita dalam kelas diawal pagi setelah 10 minit masuk kelas lewat..

"Kalau kita kerja kat firma swasta, kilang ker, kalau pagi pagi macam ni biasanya supervisor, technichian atau head of department, dia orang akat buat miting yang ringkas. Bincang pasal problem semalam dan bagaimana kita solve problem tu. Mereka juga akan bincang tentang apa yang nak dibuat untuk hari ni.

Lepas habis short miting tu, ada la dalam 15 minit gitu, baru dia orang masuk production line.

Operator, bangla ker, indon ker, melayu ker, dia orang pukul lapan terus masuk dekat production line."


Satu gerombolan student ketuk pintu, minta masuk dalam kelas.

Aku : Kalaulah, saya ni supervisor, dan awak semua ni pekerja saya, jadi yang baru masuk ni apa pangkat dia?
Student : Dia orang ni tuan tanah incik.

dan berbanggalah mereka yang masuk kelas lewat.

19 comments:

MaNiQ KaYaNgaN said...

Hehehe.. tuan tanah..!! Sakit perot aku... tokar kolit baru dah erkk....

blackpurple said...

Uit..salin kulit dah..

Tu kalau msk kelas, kalau masuk syurga nak cepat ke nak lewat...?

hehehe..

weAr said...

student yg msuk lewat pegi hisap rokok ker?besa lecturer camtu.(klo kt sini ar..mesia style x sure..).

en.lecturer??

Aku Bukan Bidadari said...

huishh..
nakalnya student cikgu..cikgu tak cubit ke???

cubit kecik2 tau baru sakit, perit!

ontahsapo said...

yer tak yer....

Mazudi said...

zac,
Kena tukar kulit lagi sebab link ke aku punya css yg dulu dah dibanned oleh admin aku. Rajin sangat dia mengupdate system.

bp,
Kalau yg best best semua nak cepat. Nak tengok konsert pun, pukul 9 start, pukul 6 dah ada kat tempat tu.

wear,
itu satu pasal, sblm masuk kelas kena merokok dulu kat tandas budak budak ni.

tiara,
Student aku ramai jantan, geli aku nak cubit.

OS,
hhmmm...

amanitium said...

tentu mereka ada masalah mereka tu encik lecturer. tayar pancit. bangun lewat. bas tiada. banyak tu sebab musabab. heh.

ZeMMs said...

Sayangnye aku dah tamat zaman2 pembelajaran.. kalo tak.. sure aku dah masuk lewat pegi kelas.. eh tp skang aku kat alam pekerjaan..lagi la relevan utk aku datang lewat pegi keje tetiap hari.. nyeh nyeh nyeh.. (nak mampos?? huhhuhu)

kingbinjai said...

wahahaha

ad3ck said...

haha..

tp aku g kelas lambat maser kat sekolah dulu naper kener marah? ;p

yus said...

sabar jerlah kan .....hehe. Teringat dulu2 masa belajar, tak pernah masuk lewat, tapi student lelaki memang kerap lewat. Naper ekk??

kurekure said...

budak jepon kat sini,ade yang masok kelas 15 menet sebelom abes kelas,tanda kedatangan,pastu blah,lagi hampeh,pandang ke timur le konon

me! said...

pernah kat arau dulu bangun terlewat sket,pastu kelam kabut ngan xmandi nak gi kelas...tengok jam dah stengah jam lewat.makin ah gelabah...sampai jer kat kelas,tengok whiteboard ada tulis "kelas tax320 dibatalkan"...

Mazudi said...

amanitium,
Rancang perjalanan anda.

Zemms,
Jangan amalkan, ketagih nanti.

Binjai,
Hihi.

ad3ck,
Sebab cekgu ko tak sebaik aku.

yus,
Lelaki tak banyak nak menyolek, lima minit sebelum kelas pun boleh baru bangun, terus gi kelas, Perjalanan ke kelas tak dirancang.

kurekure,
jadi sepatutnya dia orang kena pandang ke Mesia ker dalam bab attendand nih.

me!,
Takder alat komunikasi ker?

cuaca said...

budak sekarang sudah pandai bersuara.....

Sikenit Comel-AminBakish said...

student skrg tak segan lagi cam dulu....

Mazudi said...

Cuaca,
Yer. suara suara mereka pulak agak sumbang pada telinga manusia dari generasi kita.

AminBakish,
Mungkin jugak kita yg mengajar ni terlalu open minded sangat.

kemat said...

aku dulu, kalu lambat lebih 20 minit terus ponteng jer..masuk kang kne halau lak ngan lecturer

MamaRisyia said...

hahaha..masa ni 'cikgu tu' nangis guling2 tak...kena buli ngan budak2 ni?