September 14, 2006

Besday

Di awal majlis, tengok tengok dulu sambil membebel bebel sebab tak tahan nafsu nak makan kek.

Praktis praktis dulu tipu lilin

Dah pasang lilin, dua dua tak berani nak dekat

Abang dulu tiup lilin

Pastu adik, dari jauh lagi tu.

Abang motivate adik supaya tiup dengan kuat.

Abang potong kek

Adik potong kek

Ulang potong kek lagi sekali, kali ni sama sama pulak

Makan

... dan makan


Tahun ni buat sikit sikit jer dulu yer Abang, Adik. Tahun depan kita panggil orang ramai ramai. Tahun ni takleh nak buat besar besar sebab ibu tak larat nak masak. Nanti tahun depan, kalau adik baby lahir bulan ni jugak, kita buat grand grand eek.

Happy Birthday.

21 comments:

Junita said...

tak der upacara suap menyuap ker... tak pun baling membaling kek...hehe...

hayad said...

hehe,comey ah dedua nih. Best ape kalo tiga2 smbut besday bln yg sm, sep budget,hehehe. Yg bakal lahir ni lelaki gak ker?

me! said...

hepi besday tu yu hapi besday tu yu, hepi besday tu faiz ngan syapik, hepi besday tu yuuuuu...
p/s:tolong nyanyi lagu ni ngan patriotiknya kat syapik ngan pais...cakap ngan dia dari cimk mi..dia kenal ler..

Aku Bukan Bidadari said...

sedapnya kek.. wuhuuu

ni mak budak ke anak - anak yang makan..eehehheeehe

Am said...

Happy belated birthday untuk adik dan happy birthday in advance untuk abang ya

Beza 3 hari aja birthday anak ya

kingbinjai said...

wah wah pandai kau merancang dapat semua bulan sembilan ke? pakai teori apa ek?

nieys said...

hihi.. macam kembar tak seiras je budak dua orang ni.. sebab nampak umur sebaya je..

Mazudi said...

junita,
ada la kejap, adegan berebut pisau potong kek.

hayad,
yang bakal lahir ni pun laki jugak.

me!,
"makasih", kata Syafique ngan Faeiz.

Tiara,
Adik yang banyak habiskan kek. Pagi tadi pun buka freezer ambik kek lagi.

am,
Tima kasih. Ha'aa, tiga hari jer.

binjai,
Takder la pakai apa apa teori ker apa. Sendiri jadi.

nieys,
Yer ker. Tu sebab kalau bawak gi memana org selalu cakap, kembar ker ni?

weAr said...

hepi besday..x lma lg bleh ar ikut kami,smbut besday ngn tepung..telor..kunyit..kimchi(sayo jeruk yg busukk)-budaya bdk2 sini..

amanitium said...

macam perasan untuk potongan kek kali kedua tu, lilin menyala balik. kan?

Sikenit Comel-AminBakish said...

haah la macam kembar, pastu comey2 pulak.. eh org lahir bulan 9 memang comey2.. hehehe :)

ad3ck said...

'family planning' yg sgt save budget..hehe..byk tuh jimat utk jangka masa panjang..;p

btw, selamat hari lahir utk kedua-dua anak..semoga panjang umur dan murah rezaki..:)

Lan Rambai said...

Kek tu tak cukup besor lah wei.. nak cover 2 orang punya haha.. tahun depan ko kena beli yg 3 kilo punya....

mazudi said...

wear,
Gitu ker org korea sambut besday, meriah sakan.

amanitium,
Caner ko leh perasan eek. Aku tak perasan pung.
Hihi. Lakonan semula la tu.

aminbakish,
Aku yg lahir bukan bulan sembilan pung, mak aku cakap comey jugak dulu.

ad3ck,
Terima kasih.

rambai,
Nak jugak yg tu, suh pilih yg lain menangis pulak. Tahun depan memang kena yg 3 kilo punya aa.

blackpurple said...

Happy belated birthday dik...

Sebijik macam rupa kau ekk....

MaNiQ KaYaNgaN said...

hepi belated besday adik2.. huhu.. dah besor anak mak ayah erk.. tak tahan plak tgk kek.. ekeke

akirasuri said...

comelnya budak berdua tu...epy belated birthday...

razliza said...

epi besday utk dedua orang tu..waaa..anak yg no.3 ni pon bulan 9 nampaknye yer?bijak..bijak..

mfaizalzul said...

hepi besday!!

neeziee said...

waahh Selamat Hari Lahir.

Mazudi said...

bp,
Sebijik eek. Tak hensem la kalau gitu.

maniq,
hihi.. kawen la cepat cepat.

akirasuri,
Tenkyu.

Razliza,
Insya Allah bulan semilan jugak. Harap harap sempat ngan gaji nih.

mfaizal,
Thanx.

neeziee,
Thanx.