October 20, 2006

5ive

Layan Jepun Yang Buat Lawatan Ke Department Aku

Selepas di tag oleh Nieys dan Wear, so aku buat jugak.

5 things I would do if I were a millionaire :
  • Bayar hutang kad kredit yang tak pandai nak habis habis tu.
  • Bayar kasi clear hutang kereta
  • Beli rumah yang lebih selesa untuk family aku
  • Ambik cuti tanpa gaji 40 hari gi travel semua tempat dalam travel list aku.
  • Jadikan kampung aku kat Kelantan sebagai sebuah tempat pelancungan yang menarik.

5 bad habits :
  • Bila dah start onn pc, lima jam tak terasa dan susah nak berenti.
  • Selalu tak nak kasi ada kenderaan lain kat depan bila drive.
  • Suka makan jajan kat depan pc (Aku suka cheezel).
  • Perokok tegar.
  • Last minute.

5 things I hate doing :
  • Buat FRP (File Rekod Pensyarah yg diwajibkan keatas semua pensyarah).
  • Marking Paper.
  • Cuci kereta.
  • Pakai neck tie.
  • Buat kertas kerja aktiviti.

5 things I'll never do :
  • Letak jawatan.
  • Tinggalkan bini aku lebih dari 40 hari
  • Usir anak anak aku keluar dari rumah.
  • Tak angkat telefon dari keluarga aku kat kampung.
  • Jual PC nih.

5 things I regret doing :
  • Jual PC yang aku buat untuk Syafique dengan harga RM100.
  • Jual 20 buah buku cerita 2nd hand yg aku kumpul masa study kat CM dengan harga RM70.00
  • Belajar merokok.
  • Tak habis buat Master Engineering.
  • Tolak tawaran kursus Aircraft Maintenance.

5 fave toys or thing :
  • Gen-2 tu.
  • PC ni.
  • Tungsten E, PDA buruk tu
  • Camera untuk ambik gambar tempek kat blog ni.
  • TiVi.

5 people I choose to do this :
  • Tiara
  • Me!
  • Lan Rambai
  • KingBinjai
  • Mereka mereka yang lain yang ada dalam list blogroll aku yg masih belum buat.

11 comments:

singabeng said...

Kenapa blog ko tak cite pasal raya, ko dah tak selari dengan kami, semua bloggers cite pasal raya sebaliknya ko cite lain.. Ha ha ha gurau je.

5 yang ko wat ni memang rumit.

hayad said...

ooooo...cikgu mazudi ore klate..kawe ingak ore sabah,hehe

kingbinjai said...

raya raya ni pun ada tag ke?

ada ke tag aku plak. isk isk isk. sorylah aku tak sporting ha ha ha

neeziee said...

tag raya ni..

Anonymous said...

Aci ke macam tu main tag-tag plak....

Mazudi said...

singabeng,
sbb semua org dah buat n3 pasal raya

hayad,
yer, saya ore klate.

binjai,
tak sporting eek, takper at least tanggungjawab aku dah selesai.

nizi,
tag raya.

MaNiQ KaYaNgaN said...

huhuhu.. kena tag dimusim raya upernya.. incik perokok tegar erkk.. payoh nak berenti tue.. ekeekeke

Lan Rambai said...

masa ko post entri sambil mengtag aku ni.. aku dah coti dah.. so.. kalau tag ni dikira tak sah boleh tak sebab dah lebih 10 hari baru aku baca? hahaha

blackpurple said...

memang musim orang mengetag orang ni...hehehe...

Mana cerita raya zudi..? hehe

Azhar Ahmad said...

Nguahahhahahah, kena taggingggg.....

gitartong said...

saya tidak termasuk dalam senarai tag itu kut!