December 6, 2006

Markah


Last Week, Isnin.

Student: Incik bila boleh keluar carry mark incik?
Aku : Hari Jumaat ni nanti saya tampal.

Last Week, Jumaat.

Student : Incik, mana carry mark, takder nampak tampal pun?
Aku : Tak sempat nak siap la. Isnin ni boleh kot.

Semalam

Student : Incik, dah boleh tengok ker?
Aku : Tak payah nak tengok tengok la. Semua lulus tu. (*Dengan muka garang)
Student : Ooo. Yer ker.

Hari ni.

Sebenarnya sampai sekarang ni tak siap siap lagi marking. Ada 2 tugasan dan ada 1 ujian yang aku belum sentuh lagi. Itu untuk satu subjek. Satu subjek lagi tu, apa pun belum ada markah lagi.
Minggu depan dah nak exam, markah ni kena key in paling lewat pun minggu ni dah ni.
Mati la buat kerja macam ni.

*Jangan kecik hati bila lecturer tak tunjuk carry mark. Lecturer pun cam korang juga, pernah belajar buat kerja last minute.

21 comments:

Sikenit Comel-AminBakish said...

samalah kat sekolah pun kadang2 mcm ni gak... keje lain banyak. tapi P&P tetap no 1 kan? :D

cuaca said...

last minute...last minute.....sapa yg dapat markah terlebih sure senyap nyer...dan yang kurang sure dia tak puas hati suh kira balik....

me! said...

penyakit 'hujung hujung' kembali lagi!!!

debikdebuk said...

Siap buat muka garang yang tak tahan tu..

kasutVINCCI said...

hik hik hik. Teringat zaman jd student dulu.;)

Am said...

hehehe sabor ajalah

Ayu said...

mana aci.. kalo aku kan.. aku suka nengok carry mark sbb akan menaikkan semangat aku lagik untuk score A.. aku suka tgk.. apatah lagi kalo carry mark tinggi heheheheh

lama tak kemari..

weAr said...

lecturer kt sni pn camtu...
ari tu sound nk kasi F yg x antar assingmnt...x dtng...
last2 smer lulus..alasan,"supaya kamu semua senang grade.."

rasso said...

huh... kalo dekat leh gak tolong semakkan.. alallala

neeziee said...

meh aku tolong semakkan
1 paper RM10 jer XD

Mazudi said...

sikenit,
Yer, kerja lain dah jadi 10x banyak berbanding p&p, tapi core bisnes tetap yang tu.

cuaca,
Kasik tau lulus dan gagal jer, tak kasik tau berapa nombor da.

me!,
Ada berjangkit ker?

debik,
kekadang kena buat juga utk tutup sesuatu yg student takleh tau.

kv,
Haaa... apa yg diingatkan tu?

am,
:)

ayu,
Sebenarnya, aku pun suka cenggitu, dan aku akan marah ngan lecturer yg kasi keluar carry mark lambat.

wear,
Pasni tak yah antar assignment la.
Tah tah dia tak cek pun, terus kasi semua lulus.

rasso,
Takper la. Terima ksih. :(

neeziee,
Ada register company ker. Pasni masuk tender ler. Hahah.sszi

kingbinjai said...

betul betul

hayad said...

spjg belajo tak pnh g tgk carry mark,malas! lg pun mmg selalu tak tinggi je pun, tu psl mls tgk :D
klu tau pun sbb membe yg tgkkan,hoho

Lan Rambai said...

tak siap mark lagi dah kata semua lulus? hahaha.. aku nak jadik student ko lah Zudi haha

norashady said...
This comment has been removed by the author.
norashady said...

Hai..semester lepas semua student lulus. Dua semester lepas 7 orang student last semester diFAILkan.. Semester ni nak mengganas balik la rasanya..
"Wahai student² yang ku kasihi sekalian..remember this word, the more you get FAIL, the more you get near to the real success" Hahahaha..

kakLuna said...

oh..saya dulu tak teruja langsung nak tengok carry mark..tau dah, memang teruk nya..

Mazudi said...

KingBinjai,
Yer. Aku berada dipihak yang betul.

hayad,
Ooo.. Student yang malas rupanya awak ni eek.

lan rambai,
Ini masalah ni. Bila dah abis marking semalam, ramai plak yg fail nih.

norasyady,
Tu dia. Mengganas dah.

kak luna,
Tapi kak luna score time final kan?

blackpurple said...

Kau upah la orang utk mark . Tapi bagi guide line la...

Logik ke cadangan aku ni ... ?

Titicaca said...

lambat ek korang xm, kitaworang senat dah nak mesyuarat dah...tp semester dah nak start..huwaaaaaaaaaaaaaaaa......

LediAgli said...

maksodnya.. kalu ada student fail pon.. ko kene luluskan la ek? sebab ko dah cakap.. semua lolos... ke semua boloss? kekeke