December 13, 2006

Kapten


SMS
Kapten dewan now!

Maksudnya aku kena jadi Ketua Dewan untuk satu sesi peperiksaan semalam.
Peperiksaan bermula 10.45am, sms tu aku dapat pada pukul 10.37am.

Call balik.

Aku : Macam mana aku boleh kena jadi Ketua Dewan pulak? Betul ker?
Dia : Huk Aloh dalle jadua namo demo nih.
Aku : Hoh. Aku tersilap tengok jadual ker?
Dia : Demo bagi aghahe (arahan) kot telepong aar, biar kawe letak telepong kat mic.
Aku : Haha... boleh ker?
Dia : Hoh. Kechek (cakap)aarr, kawe letok kat mic dah ni.
Aku : Nak bagi arahan macamana, apa pun tak tau ni. Jap lagi aku sampai.

Lima minit kemudian aku sampai kat dewan exam. Bagi arahan untuk student masuk dewan dan segala macam arahan yang lain lagi. Peperiksaan bermula pada pukul 10.45am jugak mengikut jam kat dewan peperiksaan tu setelah diperlewatkan selama 10 minit.

Dia : Sebenarnya ini nak uji demo tentang pengurusang diri bila berada dalam keadaan kelam kabut ni.
Aku : Abis tu pass ker aku dengan ujian ni?
Dia : Pass.

Mengikut memo yang aku dapat, salah satu dari tugas Ketua Dewan adalah "Mesti HADIR di dewan peperiksaan 15 minit sebelum peperiksaan bermula"

*Lain kali, tengok setiap kolum dalam jadual yang orang bagi tu betul betul.

11 comments:

razlizahazleen said...

Dia : Demo bagi aghahe kot telepong aar, biar kawe letak telepong kat mic.

6 kali saya baca ayat ni..barusaya paham.bleh ker buat cenggini?buatlah ala2 3G ker..

LediAgli said...

ciss...menggangu gugat konsentrasi student je dengan kemere. kalu laa kamu neh lect aku.. dah lama dahh.. aku amek kemere tuuuuu campak kat lantai.. hehek.. konpem fail..

ep..tapaham nape jam dewan dilewatkan 10menet?

kingbinjai said...

tengok, tapi tak baca kot, tu yg jadi camni

Am said...

Tengok, baca tapi tak ingat hehehehe

Mr PenyuBiru said...

aku pernah jaga xm.tapi bukan final xm la.PM aku mintak aku ganti dia jaga xm.dalam kelas xm yg aku jage tu,bleh katekan seme member aku.diorang kira beruntung sebab aku tutup mata sebelah.

Titicaca said...

waa..siap pakai tie pegi exam..mau tercekik tgk soklan yg susah nak jawab..err..ko x mengganggu konsentrasi depa ke ko ambik gambar ni??muehehehe

lanrambai said...

tulah ko.. tak ambik iktibar dari blog aku... baca arahan betul-betul haha....

debikdebuk said...

Aku tak akan se'smart' itu untuk ambik exam...

Tu la ko... Panik la tu...

blackpurple said...

Tahniah la Zudi.... bukan senang tu nak jadi 'captain'..hehehe

K.Wan said...

kehkehkehkeh....tak leh nak komen apo dah...

Mazudi said...

lizaleen,
Boleh ker? Kang tak menjawab exam budak plak.

lediagli,
alah.. budak lagi suka tu. Siap berposing posing lagi tu.

KingBinjai,
Dah tengok, dah baca pun, tapi termiss satu kolum tu. Nasib aa.

am,
Terlepas pandang.

mr penyubiru,
Amanah beb. Amanah.

titicaca,
Lagi suka la dorang tu.

lanrambai,
Banyak kali jugak dah aku baca entry ko yg tu tuh.

debik,
Pass apa ujian panik aku tu.

BP,
Memang jawatan yang orang tak mau pun tu.

kak wan,
Hihi.