December 9, 2005

Makan Makan

Aku diperkenalkan dengan dua jenis makanan baru bila ikut kawan kawan keluar makan kat Kuching.

1. Mee Kolok



Mee dia besar sikit dari bihun tu. Lagipun dia macam maggi gitu mee dia. Kena rebus dulu kot kat air panas, pastu baru boleh lembut. Ada sup ngan sambal + limau yang disediakan bersama mee dia tu. Dia datang dalam bentuk mee goreng, pastu depend laa nak tuang semua sup tu atau bubuh sikit. Itu Shah yang kata la. Ok jugak la. Sedap.

2. Laksa Sarawak



Laksa Sarawak ni sebenarnya bihun yang berkuahkan kuah kari. Campur udang dan ada taugeh jugak. Masih jugak ada sambal + limau yang dibagi. Agak pedas laa sikit. Ini pun best jugak. Yang ni makan ngan Adeq masa nak balik kat airport.

*Gambar tak berapa nak clear sebab pakai henset.

No comments: